Bevalt Goed!

Juulies

Sommige zorgverzekeraars vergoeden een zwangerschapscursus. Informeer bij jouw zorgverzekeraar naar de voorwaarden

Zwangerschapscursus

Spannend en tegelijk o zo mooi, deze nieuwe periode van ​zwanger zijn.
Ik bied zwangerschapscursussen aan waarin ik jou zoveel mogelijk zal klaar stomen zodat jij zelfverzekerd de bevalling te gemoed kan gaan. Na de cursus zijn jouw lichaam en geest er helemaal klaar voor om jullie kindje te verwelkomen.  Juulies, Bevalt goed! biedt een lesprogramma aan van 5 weken (1,5 uur per keer) in mijn praktijkruimte aan de Reeweg Oost in Dordrecht. In kleine groepjes van maximaal 4 zwangere vrouwen leren we ontspannings- en ademhalingstechnieken. Ook is er aandacht voor de bekkenbodem. De houdingen en oefeningen die we aanleren zijn speciaal gericht op het veranderende lichaam en het groeiende kind in de buik. Daarnaast oefenen we verschillende oefeningen om het lichaam soepel te houden. Ook staan we stil bij de verschillende houdingen om weeën op te vangen en oefenen we perstechnieken. De cursus ronden we de 5e les af met een partnerles. Niet zweverig meepuffen, maar kennis overdragen aan je partner, zodat ook zij handvatten hebben om samen de bevalling in goede banen te leiden. Er zal een terugkom-ochtend zijn met kindjes om ervaringen uit te wisselen. Naast groepslessen is het ook mogelijk om individuele lessen te volgen. Dit zijn 3 avonden (of na overleg andere dagdelen) met hetzelfde aanbod. 
Informeer naar de mogelijkheden. 

Zwangerschapsmassage

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam. Je spieren en gewrichten worden losser om ruimte te maken voor je baby en je lichaam voor te bereiden op de bevalling. Hierdoor kun je last krijgen van ru​g-, nek- en bekkenklachten. Een zwangerschapsmassage helpt je te ontspannen en je lichamelijke klachten te verminderen. Speciale aandacht en optimale ontspanning voor jou en je lichaam, dat is het doel én effect van deze zwangerschapsmassage. Massage verbetert bovendien de doorbloeding en het lymfevatenstelsel. Daardoor wordt de placenta beter doorbloed en komen meer zuurstof en voedingsstoffen bij je baby terecht en wordt de afvoer van afvalproducten bevorderd.   

  • Aandacht aan rug, nek en benen
  • Lekker weer even liggen op je buik (speciale zwangeretafel)
  • Rustgevende lichaamsmassage ·      
  • Heerlijk ontspannend ·       
  • Verhoogt je lichamelijke én mentale gezondheid ·      
  • Het kan veelvoorkomende klachten als spier- en bekkenpijn verminderen  
  • Ik masseer vanaf 13 weken zwangerschap

Mamamassage

Naast de zwangerschapsmassage bied ik ook massage aan voor de bevallen mama’s. Deze massage doe ik vanaf 6 weken na de bevalling en 8 weken na een keizersnee. Mama’s massage is gebaseerd op de klassieke massage. Met diverse technieken zoals strijkingen en knedingen worden de huid en de wat meer oppervlakkige spieren gemasseerd. Wanneer je bepaalde wensen hebt voor de massage dan pas ik deze graag aan jouw situatie aan. De massage is gericht op ontspanning en bij uitstek een fijne ervaring voor mama’s die weer even lekker de tijd nemen voor zichzelf! Er ontstaat ontspanning en een gevoel van heerlijke rust. Kortom: gewoon even genieten.  
Informeer naar de mogelijkheden.

Babymassage 

Hoera! Jullie zijn de trotse ouders geworden van een mooi en lief klein mensje. Dat betekent genieten en overspoeld raken door onvoorwaardelijke liefde. Jullie zitten op een roze wolk. En dat is fijn, maar deze liefdevolle wolk kan ook zwaar en heel vermoeiend zijn. Jullie leven is veranderd. Bij babymassage staat aanraken en bewegen centraal. Jij leert de fijne kneepjes van het aanraken. Wat vind jouw kindje fijn? Waar wordt zij of hij rustig van? Hoe krijg jij echt contact? Babymassage heeft daarnaast nog allerlei voordelen voor de gezondheid en ontwikkeling van je baby. Door de massage worden de zintuigen van je kind geactiveerd en als je vrij stevig masseert, voelt je baby zich geborgen en ontspannen. Ook stimuleert de massage de darmpjes van je baby, wat darmkrampjes vermindert. Uit onderzoek is gebleken dat baby’s die regelmatig gemasseerd worden rustiger zijn, beter slapen en een betere spijsvertering hebben.